Дві сотні дітей не щеплені від кору у Вигодській селищній територіальній громаді.

Всеукраїнська наздоганяюча кампанія вакцинації дітей проти кору, паротиту та краснухи стартувала в липні, проте великий відсоток дітей у Вигодській громаді залишається не охопленими вакцинацією проти кору! Низький рівень охоплення щепленнями проти цієї інфекції може загрожувати новим спалахом хвороби. Ці спалахи можуть виникати в організованих колективах (загальноосвітніх навчальних та дошкільних закладах), оскільки з початком нового навчального року в організовані колективи були прийняті діти, які не мають щеплень від даної недуги.

Саме це питання було обговорено на робочих зустрічах начальником Долинського відділу Калуського районного відділу ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» Юліаною КОНИК із заступником селищного голови Вигодської селищної ради Оксаною ДАНЧУК, із начальником відділу освіти Вигодської селищної ради Віталієм ОЛІЙНИКОМ та з директором Вигодського ліцею Світланою РАК, завідувачем закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Дзвіночок» Галиною ЛУЦЬКОЮ, директором Шевченківського ліцею Романою МАЦАЛАК. В ході зустрічей обговорили правові, організаційні засади органів місцевого самоврядування, закладів освіти та заходи, які необхідно вжити для запобігання виникненню спалахів в організованих колективах, а також про права, обов’язки та відповідальність юридичних осіб у сфері захисту населення від інфекційних хвороб.

Були прийняті рішення щодо подальшої співпраці закладів охорони здоров’я, закладів освіти щодо досягнення максимального показника охоплення щепленнями дітей проти кору для створення колективного імунітету та безпечних і нешкідливих умов навчання, виховання в закладах освіти.